Domenų pirkimas ir pardavimas: kaip užsidirbti?

Domenų vardų pirkimas ir pardavimas siekiant gauti pelno dažnai vadinamas „domenų perpardavinėjimu”. Nors nėra griežtos taisyklės, kas yra domenų perleidimas, pagrindinė koncepcija apima domenų pirkimą mažesnėmis kainomis, siekiant juos perparduoti didesnėmis kainomis. Skirtumas tarp pirkimo ir pardavimo kainos yra pelnas. Nors tai gali skambėti paprastai, tačiau iš pirmo žvilgsnio tai daug daugiau nei atrodo.

Domenų pardavimo privalumai

Yra keletas domenų perpardavimo privalumų:

  1. Minimalios investicijos: Vienas didžiausių domenų apvertimo privalumų yra tai, kad norint pradėti, nereikia daug pinigų. Viskas, ko jums reikia, tai pakankamai pinigų vienam ar dviem domenams ir galite pradėti juos apversti siekdami pelno.
  2. Greita investicijų grąža: Nusprendę perparduoti savo domeną, paprastai galite tikėtis, kad jūsų investicijos iš karto atsipirks, kai kas nors jį iš jūsų nupirks – kartais jau po kelių dienų nuo domeno įtraukimo į sąrašą!
  3. Maža rizika: kitaip nei investuojant į akcijas ar investicinius fondus, domenų perpardavinėjimo rizika yra palyginti nedidelė, nes nėra ilgalaikių įsipareigojimų ar investicijų. Jei tam tikras domenas nepasiteisina taip, kaip tikėtasi, visada galite sumažinti kainą, kol jis bus parduotas, arba pasinaudoti kita galimybe.
  4. Lengvas prieinamumas: Dabar, atsiradus tokioms interneto platformoms kaip „Flippa” ir „Sedo”, kiekvienas, turintis interneto ryšį, gali lengvai dalyvauti perkant ir parduodant domenus – taip pašalinamos bet kokios geografinės kliūtys, kurios galėjo atsirasti iki šių platformų atsiradimo pastaraisiais metais.
  5. Mokesčių privalumai: Kadangi pelnas, gautas iš domenų perpardavimo, paprastai laikomas kapitalo prieaugiu, jis apmokestinamas mažesniais tarifais nei pajamos, gautos kitais būdais, pavyzdžiui, iš darbo užmokesčio, todėl tai patraukli galimybė tiems, kurie nori padidinti savo pajamas ir kartu sumažinti mokesčių naštą!

Domenų perleidimo etapai

  1. Ištirkite savo nišą: prieš pradėdami pirkti domenus, ištirkite potencialias nišas ir ieškokite tendencijų, kurios ilgainiui gali išpopuliarėti, pavyzdžiui, su blokų grandinės technologija ar kriptovaliutomis susijusios temos, kurios gali tapti pelningomis galimybėmis, priklausomai nuo to, kaip greitai šios tendencijos įsitvirtins tarp vartotojų ir (arba) verslininkų! Be to, ištirkite galimą tam tikrų raktažodžių derinių paklausą, dėl kurios tam tikri domenai galėtų tapti dar vertingesni, jei vėliau kas nors norėtų juos naudoti SEO tikslais..
  2. Ištirkite galimus pirkinius: Nusistatę nišą, ieškokite internete (tokiose svetainėse kaip „GoDaddy” aukcionai) esančių sąrašų, kad rastumėte jūsų kriterijus atitinkančių domenų – tiek kainos, tiek kokybės požiūriu, taip pat atsižvelkite į kitus veiksnius, pavyzdžiui, plėtinį (pvz., .com ar .net), kurie gali turėti įtakos tam, kiek jie gali būti pageidaujami tarp pirkėjų.
  3. Nustatykite pirkimo ir perpardavimo kainų taškus: Tai padės užtikrinti, kad pirkdami nepermokėsite, o vėliau perparduodami neparduosite per mažomis kainomis.
  4. Įsigykite domenų ir stebėkite, kaip jie veikia laikui bėgant : kai jau būsite apsisprendę dėl pirkimo kainų, pirkite tuos domenus, kurie atrodo perspektyviausi, ir stebėkite, kaip jie veikia laikui bėgant, ypač jei jie bus susieti su paieškos sistemų optimizavimo pastangomis arba dėl didesnio matomumo tarp potencialių pirkėjų ilgainiui pradės generuoti srautą ir (arba) nuorodas. . 5. Parduodamų domenų įtraukimas į sąrašą ir populiarinimas : jei pasiseks, kai kurių jūsų įsigytų domenų vertė laikui bėgant pradės didėti; jei taip, įtraukite juos į sąrašą įvairiose rinkos svetainėse, pavyzdžiui, „Flippa” ar „Sedo”, kartu su pridedamais aprašymais, paveikslėliais ir pan., ir populiarinkite juos per socialinės žiniasklaidos kanalus, pvz., „Twitter”, „Facebook” ir kt., kad žmonės apie juos sužinotų.

Pastaraisiais metais domenų perleidimas tampa vis populiaresnis dėl mažo įėjimo barjero , mažos rizikos , lengvo prieinamumo , didelės investicijų grąžos potencialo (jei tai daroma teisingai) ir mokesčių lengvatų . Jei tai daroma tinkamai , asmenys gali paversti nedideles investicijas dideliu pelnu, įsigydami tinkamus domenus už gerą kainą ir perparduodami juos, kai laikui bėgant padidėja paklausa. Iš anksto atlikti tinkamą tyrimą yra raktas į sėkmę; nežinant, kokia yra tam tikrų raktažodžių ar temų, susijusių su tam tikromis nišinėmis rinkomis, paklausa, nežinoma, kokio tipo (-ių) domenai gali būti pelningi.